Wat is JiJ?

JiJ is de club voor alle jongeren van 16 jaar en ouder uit onze kerk, waarin Jezus Christus, de Heere en Heiland centraal staat. Ook als je geen lid bent van de Levensbron maar wel aansluiting zoekt bij onze kerk, het geloof en de jongeren ben je van harte welkom. JiJ is een warme plaats voor jou als jongere, waar je samen met je leeftijdsgenoten (sportieve) activiteiten kunt ondernemen, jezelf kan verdiepen in de bijbel en waar je terecht kan met je vragen, twijfels en bemoedigingen! JiJ is voor jou de plaats waar je andere jongeren ontmoet en concreet met je geloof bezig kan zijn. Dit komt ook tot uiting in de naam van de club, JiJ betekent namelijk Jongeren in Jezus.

Hoe zien de Clubavonden eruit?

Twee keer in de maand, komen we een avond bij elkaar. Deze avonden beginnen rond een uur of 8 en worden rond 22.00 uur weer afgerond (hierna is er nog mogelijkheid voor een hapje en een drankje met elkaar). De avonden worden ingevuld aan de hand van de volgende drie thema’s:
• Doe-avonden: op deze avonden ligt het accent op ontspanning en zijn we meestal actief bezig. Voorbeelden van onze activiteiten zijn o.a. sporten, strandwandelingen, paintballen, filmavonden, lasergamen, skieën, etc.
• Thema-avonden:· tijdens deze avonden behandelen we een actueel thema wat ons als jongeren bezighoudt. Er is hierbij uitgebreid mogelijkheid om vragen aan elkaar te stellen en met elkaar te discussiëren. Als onderdeel van deze avond maken we vaak gebruik van (creatieve) opdrachten zoals bijvoorbeeld het doen van een spel.
• Bijbelstudie-avonden: de Bijbelstudies vinden plaats op zondagavond, na de kerkdienst. We verdiepen onszelf in wat de bijbel zegt over onderwerpen die ons interesseren en bezighouden. Ook is het een mogelijkheid om de kerkdienst eens met leeftijdsgenoten te bespreken.
Buitenom bovenstaande clubavonden komen we regelmatig bij elkaar om elkaar te ontmoeten en gezellig samen te zijn. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens kampvuuravonden bij een van de coaches of jongeren thuis, op zomerse dagen op het strand, enz.

Wat wordt er van jou verwacht?

Het bijzondere en leuke aan deze avonden is, is dat er geen activiteit of onderwerp gedwongen wordt “opgelegd”, maar dat je zelf de kans krijgt om (samen met andere jongeren) actief mee te denken over de te behandelen onderwerpen of de activiteit. Als je dit wil, kun je ook tijdens de avond een actieve rol hierin spelen. Maarehhh….. gewoon lekker chillen kan natuurlijk ook! Bovenal wordt van je verwacht dat je jezelf bent en kunt zijn.

Meer info:
Tijdens de avonden (maar uiteraard ook daarbuiten) staat er een negental coaches voor je klaar waar je terecht met je vragen, twijfels, moeilijkheden of gewoon eens lekker mee kan kletsen. Kom gerust eens langs (de avonden beginnen ongeveer rond 19.45 uur in het Jeugdhonk van de kerk). Twijfel je nog of heb je vragen? Wij nemen graag de tijd voor je, je kunt ons bereiken via 16plusclub@gmail.com, via facebook of je kunt de coaches zelf benaderen als je ze kent.

Hartelijke groeten namens de coaches van JIJ:
Aart Bolle, Co Fluijt, Dhanushka Blankenstijn, Gertrude v/d Linde, Harmen Don, Jesper Jansen, Jonathan de Jonge, Pauline Bolle en Suzan Plas